Image

День захисту дітей на Волині супроводжувавсяі розважальними заходами, і благословенням священнослужителів

0 Comments

08.06.12
Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було ухвалено в 1925 році на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, у Женеві.В деяких країнах світу 1 червня збираються борці за права дітей, щоб привернути увагу широкої громадськості до проблеми абортів. Так само і в Україні противники абортів обрали цей день для проведення акцій на захист права ненароджених дітей на життя

«Цей день – насамперед нагадування органам влади, громадським організаціям, представникам бізнесу про необхідність постійно приділяти увагу дітям, дотримуватися їхніх прав, що є неодмінною умовою формування гуманного демократичного суспільства», – цитує прес-служба звернення Президента України.

До загальноміських заходів долучивсяі обласний благодійний фонд Карітас Волинь, зокрема учасники проекту «Соціальна та психологічна підтримка дітей трудових мігрантів». Програма свята передбачала конкурс малюнків на асфальті, вікторину з питань європейської інтеграції, презентацію-виставку домашніх улюбленців та святковий дитячий концерт.

Тематика малюнку на асфальті – «Щасливе дитинство». Після оцінювання журі, однією з кращих робіт визначено роботу 10-річної підопічної Карітасу Хавін Вікі, яка вдало відобразила дружбу дітей, радість на їх обличчя. Нагородили дівчинку солодким подарунком і книгою.

Під час свята проводилась також інформування і вікторина з питань європейської інтеграції, в якій взяли активну участь в якості волонтерів підлітки з проекту допомоги дітям трудових мігрантів. «Соціальна та психологічна підтримка дітей трудових мігрантів».

Міжнародний день захисту дітей супроводжувала професійна група казкарів, що допомагало створити радісну і піднесену атмосферу. Також щасливі діти залюбки фотографувались з клоунами. Всі учасники загальноміського свята отримали заохочувальні подарунки у вигляді солодощів, книг, канцтоварів і кольорових повітряних кульок. Азавершенням святкування дня захисту дітей а Карітасу Волинь стало богослужіння в церкві св. Верх. апостолів Петра і Павла, де відбулось особливе благословення дітей.

«Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Саме тому обов’язок родини, школи та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей підростаючого покоління, забезпечити їй належний рівень виховання і дотримання прав дитинства. Впевнені, що об’єднавши зусилля, ми зробимо все, аби захистити наших дітей, уберегти їх від гіркоти розчарувань і зневіри. Адже саме від нас, дорослих, залежить те, як складеться доля кожної маленької людини, а відтак і нового покоління українців», – кажуть працівники місцевого Карітасу.

Categories: Новини

Залишити відповідь