Image

Львівський Карітас привчає дітей до здорового і активного способу життя

0 Comments

05.06.12
Важливою подією для дітей є участь в спортивних змаганнях, а особливо в футбольному турнірі. І така можливість з’явилася нещодавно для декількох груп молоді з різних дитячих центрів, які опікуються дітьми-сиротами, дітьми з неблагополучних сімей, а також з сімей, що перебувають в скрутних життєвих обставинах. Чотири футбольні команди – “Леви”, “Орли”,“Покрова”,”Дон Боско” – провели перший свій турнір, який присвятили Євро – 2012, у Львові.

Розповідає Віталій Герасимів, керівник „Дитячо-юнацького соціального центру” Карітасу Львів УГКЦ: «Ми оперативно погодили всі організаційні питання напередодні організації турніру. Суттєвою підтримкою стало сприяння з приміщенням. Дякуючи п. Кузику Олегу, директору Львівського дитячо–юнацького центру творчості, футбольний матч відбувся в спортзалі цього центру, а це було надзвичайно важливо, так як погода несподівано зіпсувалася і проведення турніру було на межі зриву».

Коли усі важливі організаційні і підготовчі питання було вирішено, настав довгожданий для молоді час змагань. Не можливо передати всі емоції та хвилювання, які охопили учасників футбольного турніру.

Після того як прозвучав спільний спів Гімну України, а також вітальне рукопотискання учасників змагань, пролунав свисток судді і гра почалася.

Футбольні фінти, різоманітні ігрові комбінації, удари по воротах, безкомпромісна боротьба за кожен забитий у ворота м’яч, вигуки вболівальників – все це було на полі під час гри. Панувала атмосфера великого футбольного дійства, де виявлялася сила волі, фізична підготовка, футбольна майстерність, вміння грати в команді, і саме найважливіше – вияв емоцій від успіху або невдачі. Ніхто не залишився байдужим і ніхто не програв.

«Велика перемога завжди досягається через працю над собою. Тут доречний олімпійський принцип: “Головне не перемога, а участь”», – сказав один із тренерів футбольних команд, що формуються із різних категорій потребуючих дітей у регіоні.

Після завершення футбольного турніру і підбиття підсумків пролунали слова подяки кожному учаснику, і на завершення всі діти отримали заслужені солодкі та смачні призи. Діти і молодь, якими опікується Карітас, дуже вдячні своїм опікунам та педагогам, кажуть, що для них Карітас є направду другим домом і великою частиною життя. Учасники турніру також висловили свої побажання організувати найближчим часом ще і турнір по настільному тенісу.

Categories: Новини

Залишити відповідь