Image

Тренінг про статеве виховання відбувся у дитячому соціальному центрі Карітасу Волинь

0 Comments

27.04.12
У світі інформаційних технологій матеріальні цінності увінчалися всіма можливими титулами, а духовні потреби – у вираженні почуттів і емоцій – вважають сьогодні ознакою слабких. Чи справді це так і чи залишилось місце в сучасному суспільстві для такої загальнолюдської цінності, як кохання? Відповідь на це запитання спробували знайти в учасників тренінгу «Статеве виховання», який відбувся нещодавно в соціально-молодіжному центрі Карітасу Волинь.

В тренінгу взяли участь 15 осіб, а саме хлопці та дівчата віком від 16 до 18 років. Переважна кількість молодих людей була з проекту «Соціальна та психологічна підтримка дітей трудових мігрантів». Розпочала розмову з молоддю про інтимні стосунки соціальний педагог проекту Тетяна Галицька. Учасникам тренінгу вдалось з’ясувати, що мова кохання – це могутня форма комунікації. В ході дискусії та практичних вправ учасники переконалися, що важливою складовою кохання є відповідальність.

Адже важливо усвідомити, що ідеальні взаємні відносини у стосунках потребують самоповагу. Під час анонімного опитування, де учасникам тренінгу було запропоновано відповісти на 8 запитань анкети, було виявлено, що молоді люди хочуть одружитися з дівчиною чи хлопцем, який був першим чи першою для своєї дружини чи чоловіка.

Далі тему тренінгу продовжила психолог соціального центру Наталія Гавронська з презентацією «Що є для Вас родина?». Наталія відзначила, що найважливішою задачею родини є виховання дітей, розвиток їх фізичних та духовних сил в органічному зв’язку з суспільним вихованням. Після чого учасники тренінгу по черзі висловлювали свою думку, що таке родина.

Продовжуючи тему родинних стосунків, психолог розповіла про одну з важливих складових у стосунках між чоловіками та жінками – сексуальність, таїнство подружжя і вміння дарувати, а не лише отримувати. У сучасному світі щораз більше поширюється думка, що людина сама може обирати таку мірку свободи, яка їй заманеться, хоч остання може вступати в конфлікт з нормами моралі.

Діти погоджуються із думкою працівників Карітасу, що цивільний шлюб не передбачає подружніх прав і обов’язків, йому не характерна стабільність, яка ґрунтується на шлюбних узах. Очевидним стає факт, що люди, котрі не поважають сексуальної стриманості до шлюбу, не будуть її поважати й цінувати після нього. Шлюби цих людей доволі часто закінчуваються розлученнями.

Дошлюбні статеві контакти руйнують взаємини, здоров’я і долі молодих людей. Згідно досліджень Американського Інституту Соціальних Прогнозів, підліткова сексуальна активність призводить до 1 млн. вагітностей щороку, до 460 тис. абортів, 134 тис. викиднів і 490 тис. позашлюбних дітей, близько 3 млн. підлітків хворіють на венеричні захворювання.

Після закінчення тренінгу всі учасник висловили свої враження. Те, що нікому не хотілося розходитись, свідчить ? піднята тема зацікавила підлітків і потребує продовження обговорення не лише психологами, педагогами, друзями, але й у колі сім’ї, де найчастіше тему статевого виховання замовчують або уникають.

Адже під час проведення заходу з’ясувалось, що більшість молодих дівчат та хлопців мають занижену самооцінку, тому обговорення даної проблеми стане темою наступного тренінгу, ? кажуть у місцевому Карітасі.

Categories: Новини

Залишити відповідь