Image

Опісля відкриття фотовиставки про соціально незахищених дітей, герої арт-проекту помандрували до Карпат

0 Comments

04.03.12
Фотовиставка «Щастя це -…?!» у Тернополі триває, а працівники проекту «Мобільна робота з молоддю» продовжують дізнаватися , чим ж насправді є щастя для їхніх підопічних. Проте не лише дізнаються, а й намагаються посприяти тому, аби цих щасливих митей в їхньому житті було якомога більше.

Минулими вихідними, як і щороку, працівники Тернопільського Карітасу організували для дітей із кризових сімей зимовий відпочинок у Карпатах. 13 дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей мали нагоду відвідати гірськолижний курорт у с. Мигове, Чернівецької обл.

«Більшість із тих дітей, що приходять до нас у Карітас, долучилася до організації фотовиставки «Щастя це – ….» ? розклеювали афіші, розносили флаєри, виготовляли для продажу сумки, листівки та іконки ручної роботи, допомагали пекти тістечка для фуршету. Була зроблена чимала робота і виглядала цілком справедливою винагорода за їхню працю – можливість повчитися спуску на гірських лижах.

За катання, окрім проектних коштів, ми розраховувалися грошима, котрі були вилучені за продаж листівок та іконок. І це був добрий стимул для дітей виготовляти дану продукцію надалі, оскільки таким чином, вони вчаться не просто очікувати на допомогу зі сторони, але й роблять щось своїми руками, аби згодом за це отримати винагороду», ? розповідає Оля Хілько, соціальний працівник із місцевого Карітасу.

Відгуки і враження дітей натомість стали винагородою для працівників проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні». Практично кожен сказав, що здійснилася їхня мрія – вони спробували покататися на лижах, а найбільшою радістю стало те, що їм досить легко вдалося цього навчитися.

Підіймалися, падали, вставали, спускалися, знову підіймалися, ? все це і багато іншого допомогло дітям і молоді ще більше здружитися, відчути підтримку працівників, котрі стали для них на цей час інструкторами, відкрити для себе нові можливості. Надзвичайно приємно бути поруч з дітьми в той час, коли здійснюється їхня мрія.

Відеорепортаж про фотовиставку «Щастя це -…» у Тернополі дивіться тут.

Categories: Новини

Залишити відповідь