Image

Шпиталь ім. Андрея Шептицького отримав добровільну пожертву ліками

0 Comments

01.02.12
Благодійна установа «Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького» у Львові є медичною установою Української Греко-Католицької церкви і надає медичну, соціальну та духовну допомогу потребуючим незалежно від їх статусу, віросповідання та національної приналежності.

Основною цільовою групою Шпиталю є особи похилого віку, невиліковно хворі, бездомні, ВІЛ/СНІД хворі, неповносправні, діти-сироти.

У шпиталі функціонує амбулаторно-діагностичне відділення, денний стаціонар, хірургічне відділення, відділення паліативного лікування та виконує ряд благодійних програм по профілактиці захворювань та подоланню бідності. Також на базі Шпиталю виконується проект Домашня опіка, в рамках якого обслуговується вдома понад 500 осіб.

У Шпиталі отримують консультації, психологічний та медичний супровід ВІЛ-позитивні люди та їхні сім’ї. Також створена кімната для денного перебування ВІЛ-позитивних дітей, завдяки чому їхні мами та опікуни мають можливість залагодити свої соціальні та юридичні питання.

Працівники Шпиталю опікуються залежними від алкоголю та наркотиків – надають медичний догляд, психологічний, соціальний та юридичний супровід.

З 2003 року на базі цієї благодійної установи функціонує відділ паліативної та госпісної допомоги. Працівники Шпиталю намагаються полегшити фізичні і духовні страждання, допомагають гідно завершити земне життя недужим у термальній стадії. Основні зусилля медичного персоналу спрямовані на створення психологічного комфорту хворим. Тому робота в госпісі передбачає, крім професійноcті, надзвичайне душевне тепло, щирість і милосердя. З пацієнтами, їх родичами, а також з персоналом працює капелан.

Шпиталь Шептицького цілковито фінансується з пожертв і благодійних внесків, які надходять від місцевих добродійників і з-за кордону. Адміністрація Шпиталю постійно стикається із труднощами з матеріальним забезпеченням: придбанням медикаментів, перев’язочного матеріалу, лікарським інвентарем та медичним обладнанням.

А нещодавно благодійники передали до Львова великий обсяг ліків, які будуть частково передані державним медичним уставам м. Львова і області, а також будуть розподілятись поміж пацієнтами Шпиталю, проекту «Домашня Опіка» Карітасу України та серед інших потребуючих. Для отримання ліків у Шпиталі необхідно мати рецепет лікаря, паспортні дані та ідентифікаційний номер потребуючої особи.

Серед препаратів є Атенол-Н, сироп Бронхорил, Глобіген, Дженагра, Дженокард, Дигель, Кофекс, Лакардія, Протозал, Тилда, Цефадроксил, Ципронат. Адреса Шпиталю імені Митрополита Андрея Шептицького: вул. Озаркевича, 4, м. Львів.

Директор Шпиталю Шептицького Дзвенислава Чайківська висловлює особливу подяку:

  • Хенрі Прінслі Деванбу, генеральному директору дочірнього підприємства “Аполло Фарма”
  • Роману Олександровичу Мазурику, генеральному директору ТзОВ ” Акрополус Біосайнсес”
  • Ірині Богданівній Бавдис, зональному менеджеру Genom
Categories: Новини

Залишити відповідь