Image

Працівники та волонтери проекту для неповносправних осіб зустрілись на Закарпатті

0 Comments

04.01.12
“Стань приятелем” ? соціальний волонтерський проект, побудований на концепції створення приятельських пар для молодих неповносправних людей, стартував кілька місяців тому одразу в чотирьох областях України (Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій). А наприкінці року в Ужгороді керівники регіональних проектів, волонтери та журналісти зустрілися разом, щоб обговорити перші результати та обмінятися досвідом реалізації проекту.

В Івано-Франківську проект “Допоможи іншому ? стань приятелем” розпочався у серпні 2011 року на базі Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ. “За цей час уже 20 розумово неповносправних молодих осіб знайшли собі приятелів-волонтерів.

«Приятель — це той, хто завжди поруч, хто може вислухати, кому можна довіритися, із ким можна проводити спільно час.

В рамках проекту наші приятельскі пари мали різноманітні спільні заходи: заняття з виготовлення виробів із бісеру, паперу, декупажу, провели товариський футбольний матч, святкували разом День іменинника та День волонтера, мандрували до Львова на робочу зустріч по арт-проекту «Від Романа до Йордана»», ? підбила перші підсумки “Стань приятелем” координатор проекту в Івано-Франківській області Людмила Максим’юк.

Пані Людмила зауважує, що своєму приятелю діти-інваліди по-справжньому довіряють і діляться чимось сердечним, тому індивідуальний підхід, передбачений проектом, дійсно найефективніший.

Добровольці, що хочуть стати приятелями, беруть на себе зобов’язання проводити час зі своїм товаришем регулярно, ? у будні чи вихідні.

“Неповносправні діти не мають можливості будувати постійних стосунків зі своїми однолітками, мати постійних друзів, тому цей проект дає їм якісно новий досвід. Сподіваємося, що це допоможе інвалідам інтегруватися у суспільство без особливих проблем”, ? висловила своє бачення проекту голова Ужгородського благодійного фонду “Проект ТАЧ” Зіта Баторі.

Участь в проекті допомагає не лише інвалідам, але й самим волонтерам, ? переконана журналіст Ганна Семенюк, яка стала приятелем для неповносправної дівчини Юлії: “Спілкуватися з цими дітьми нелегко, але дуже цікаво. Це багатющий досвід, який змінює і тебе, і твого приятеля. Коли ми спілкуємося з Юлькою, яку всі вважають замкнутою і закритою, то вона так розговорюється, що її важко зупинити вже”.

Проект “Допоможи іншому ? стань приятелем” реалізується в Україні завдяки підтримці Карпатського фонду, Голландської благодійної організації CKAN та мережі Нідерланських фондів для Центральної та Східної Європи.

Якщо і Ви бажаєте стати приятелем для дитини-інваліда ? телефонуйте до регіональних організацій Карітасу

!

Categories: Новини

Залишити відповідь