Image

В Івано-Франківську неповносправна молодь готується до міської виставки-аукціону

0 Comments

21.12.11
В івано-франківському Карітасі розпочалась підготовка до традиційного вже міського аукціону, на якому неповносправна молодь презентує свої роботи. Протягом багатьох місяців діти працювали у творчих майстернях і готували вироби для виставки талантів на День інваліда, і незабаром і ж роботи будуть представлені на міській виставці-аукціоні.

«День інваліда для розумово неповносправної молоді з місцевого Карітасу — це веселе і радісне свято. Вони так само, як і всі інші, хочуть бавитися і радіти, а в цей день вони відчувають себе справжніми зірками. Для наших дітей Карітас — це другий дім і вони щиро тішаться можливості святково провести час один з одним, а також похвалитися своїми талантами», – розповідає Оксана Майданюк, мама неповносправної Христинки.

До святкування Дня інваліда, яке відбулося у Карітасі Івано-Франківськ УГКЦ 9 грудня, готувалися заздалегідь. Батьки неповносправної молоді разом з працівниками Карітасу організували дітям солодкий стіл та цікаву розважальну програму за участі гостей з села Бринь, Галицького району.

Діти в свою чергу теж ретельно готували як свої вироби із тканини, пареру, дерева та інших речей, так і яскраві та щирі виступи. Варто було бачити, як діти аплодували своїм друзям Марійці Бакревій та Галі Герасимовій, які дуетом заспівали пісню про Україну! А на завершення свята усі підопічні Карітасу заспівали “Многая літа“ своїм батькам та вихователям.

Вечір минув у дуже теплій і родинній атмосфері. Діти щиро раділи кожному номеру і підтримували усіх виконавців. Батьки тим часом мали можливість поспілкуватися за окремим столом. Спільні проблеми здружили їх, тож вони, як і їхні діти, радіють можливості провести час разом.

“Не можу собі уявити, як би ми жили, якби Карітасу не було”, – узагальнює думку батьків неповносправної молоді п. Оксана. Її доньці Христині, яка страждає синдромом Дауна, тепер 25 років, 9 з них дівчинка відвідувала реабілітаційну школу для неповносправної молоді.

“Я тоді за неї постійно переживала, бо вона не могла сама приходити зі школи додому, а у Карітасі її навчили повертатися додому самостійно і ще багатьом дуже корисним речам. Христинка уміє шити, доглядати за собою, дещо готує. Якщо донька не піде хоча б один день до Карітасу, — це для неї справжня трагедія”.

Неповносправна молодь відвідує Карітас щодня в рамках діяльності Центру дозвілля та соціальної адаптації молоді з функціональними обмеженнями, який розпочав свою роботу на базі Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ у 2008 році.

Ранок починається зі спільної молитви, далі діти разом вчаться, працюють у творчих майстернях, займаються спортом, відвідують різноманітні екскурсії, ходять в кіно та на вистави, а у вечері повертаються додому. Сьогодні місцевий Карітас опікується 35 молодими інвалідами, 18 з яких проживає у геріатричному пансіонаті.

Categories: Новини

Залишити відповідь