Image

Блаженніший Любомир відзначив особливою нагородою координатора програм по охороні здоровя Карітасу України Дзвениславу Чайківську

0 Comments

26.11.11
Нещодавно Блаженніший ЛюбомирГузар, один із лідерів та колишній глава Української Греко-Католицької Церкви, відзначив роботу національного координатора програм по охороні здоровя Карітасу України. Грамота Верховного Архиєпископа Києво-Галицького Блаженнішого Любомира пані ДзвениславіЧайківськійвинесена за особливий вклад у розбудову Карітасу України й Шпиталю імені Митрополита Андрея Шептицького, також за розвиток соціальних програм охорони здоровя в Україні.

«Оцінюючи Вашу ревність для Божої слави у служінню потребуючим і добра Греко-Католицької Церкви складаємо Вам сердечну подяку, висловлюємо Вам наше повне признання і похвалу. Нехай Бог у Тройці Пресвятій обдаровує Вас своїми ласками, даючи силу й охоту поступати в святості й любові до нього. Благословення Господнє на Вас!», ? зазначено у відзнаці від Блаженнішого Любомира Гузара.

Дзвенислава Чайківська, лікар функціональної діагностики, в минулому головний лікар однієї з львівських міських поліклінік, з 1999 року стала членом сімї Карітасу.

Пані Дзвенислава зініціювала, розвинула та координує впродовж багатьох років проект «Домашня опіка» , що втілюється в Україні понад 10 років. Його метою є покращення якості життя самотніх осіб похилого віку, немічних, невиліковно хворих і тих, які внаслідок прогресування хвороби чи отриманої травми потребують постійної або тимчасової сторонньої допомоги, також ВІЛ-інфікованих.

Протягом останніх років проект «Домашня опіка» реалізовувався у 13 містах України, на даний час географія проекту звужена до 8 міст і охоплює 500-600 людей похилого віку.

Також Дзвенислава Чайківська очолює 11 років благодійну установу «Шпиталь імені Митрополита Андрея Шептицького». Ця установа є чи не єдиним благодійним медичним закладом в Україні. Але Шпиталь ім. Митрополита А. Шептицького не ставить собі за мету конкурувати з медичними закладами Львова (їх є більше ніж 100), а намагається доповнити ті ланки, які є слабшими або взагалі відсутніми у сучасній системі охорони здоров’я ? має хірургічний, паліативний відділ, денний стаціонар, консультативний діагностичний центр, періодично тут працює благодійна їдальня для людей, що перебувають у кризових умовах життя.

У 2007 році Шпиталь Шептицького став переможцем національного конкурсу і отримав звання «Благодійник року».

У березні 2010 року Дзвениславу Чайківську вже нагороджували заохочувальною відзнакою в галузі охорони здоров’я – орденом святого Пантелеймона. Саме тоді міністр охорони здоров’я України Василь Князевич нагородив директора Шпиталю ім. Митрополита А. Шептицького за особливий внесок у сферу української охорони здоровя.

«Мені надзвичайно приємно отримати відзнаку від Блаженнішого! Це дійсно важливо для моєї роботи, як поштовх, заохочення і благословення.

Знаю, що наша робота на благо потребуючих людей щораз покращуватиметься, ставатиме професійнішою і якіснішою. Спільно ми зможемо змінити як стан галузі охорони здоровя в Україні, так і громадянське суспільство назагал», ? каже пані Дзвенислава Чайківська.

Categories: Новини

Залишити відповідь