Image

До дрогобицького Карітасу зі словами подяки і пропозицією співпраці завітав мер міста

0 Comments

23.11.11
Вперше за час існування Карітасу Самбірсько-Дрогобицької Єпархії мер міста разом з представниками громадськості, депутатами та працівниками фонду взяли участь у спільному круглому столі.

«Люди з особливими потребами, що є серед нас, покликані зробити нас кращими, щоб ми простягали їм руку допомоги. Цим зможемо заслужити собі святість. Творячи діла милосердя, кожен з нас стимулює своїх ближніх до цього. Посіяти серед людей зерно бажання допомагати іншим – наше найважливіше завдання. І спільними зусиллями ми зможемо змінити ситуацію нашого міста на краще», – такими словами розпочав роботу круглого столу о. Ігор Козанкевич, директор місцевого Карітасу.

«Участь молоді з особливими потребами у житті Дрогобиччини» – тема круглого столу, що був організований у місцевому Карітасі 15 листопада. Учасниками круглого столу були представники місцевої влади, депутати міської та обласної ради, а також працівники освіти, партнери організації.

Мер міста Олексій Радзієвський, який теж брав участь у заході, високо оцінив роботу Карітасу у даному регіоні, виразив своє приємне здивування і повагу до масштабів виконуваної роботи. З боку влади мер запевнив про тісну співпрацю і пообіцяв передбачити в бюджеті на наступний рік кошти на допомогу неповносправним особам.

В свою чергу представник проректорату Дрогобицького державного педагогічного університету Микола Пантюк пообіцяв сприяти проходженню педагогічної практики в Карітасі студентів соціально-гуманітарного факультету.

Під час даного заходу було висловлено багато думок, ідей та пропозицій стосовно реалізації спільних заходів та фестивалів, проведення щорічного Дня милосердя та інше. Сподіваємося, що ці питання та ідеї стосовно співпраці та допомоги потребуючим людям не залишаться лише словами, а будуть втілені в життя.

«Важливо, щоб кожен з нас пам’ятав, що люди з особливими потребами дуже потребують нашої з Вами допомоги та підтримки. І не йдеться лише про фінансову підтримку (хоча вона теж дуже важлива), але й про допомогу працею, знаннями, досвідом, любовю і опікою.

Неповносправні особи повинні отримувати найбільше уваги з боку здорових людей, а в реальності отримують найменше. Давайте разом змінювати цю реальність!», – сказав на завершення директор Карітасу у м. Дрогобич на Львівщині.

Categories: Новини

Залишити відповідь