Image

У Карітасі в м. Дрогобич завершується формування приятельських пар для роботи із неповносправною молоддю

0 Comments

21.11.11
«Допоможи іншому – стань приятелем» – цей проект віднедавна уcпішно розвивається при Карітасі Самбірсько-Дрогобицької Єпархії на Львівщині. Його метою є інтеграція неповносправних дітей у суспільство шляхом залучення волонтерів у якості приятелів. Це здійснюється за допомогою спеціального навчання волонтерів і приготування їх до тривалої роботи з особами, що мають особливі потреби.

«Фактично суть проекту полягає в тому, щоби допомогти здоровій молоді познайомитись із неповносправними особами та зав’язати з ними приятельські відносини. Діти та молодь з вадами фізичного чи розумового розвитку є такими ж, як і ми. Їм теж потрібна дружня підтримка, любов, розуміння та відчуття потрібності комусь. Це те, що ми їм можемо дати. І, в свою чергу, ми теж можемо в них багато навчитися.

Найперше – не впасти на дусі, не опустити руки, не піддаватися депресії та думці, що я нікому не потрібен», – каже Василь, волонтер у місцевому Карітасі.

Позаду у дрогобицькому Карітасі вже ряд проведених тренінгів і майстер-класів для волонтерів. Під час серії тренінгів на тему «Волонтерство як спосіб зміни себе та суспільства», що завершились недавно, учасники збагачувались цікавою та новою інформацією.

Директор регіонального Карітасу о. Ігор Козанкевич каже: «Приємно, що молоді люди є готовими вчитися, готуватися для праці з неповносправними дітьми та молоддю, а також дарувати їм свій позитивний настрій, сили, час і дружбу». Інтерактивні завдання, проведені з волонтерами, допомогли визначити види діяльності для подальшої роботи пар приятелів, які формуються молодими волонтерами та неповносправними дітьми.

Після успішного завершення тренінгових занять 9 листопада у Карітасі Самбірсько-Дрогобицької Єпархії відбулось безпосереднє і близьке знайомство волонтерів з приятелями. Різноманітні ігри, дружня атмосфера, відкритість і радісний настрій допомогли приятелям дізнатись багато нового один про одного. Завершилась зустріч частуванням та планами на подальші зустрічі волонтерів та приятелів.

У місцевому Карітасі кажуть: «Прислухайся до голосу свого серця, – може, Господь і тебе кличе, щоб бути приятелем неповносправної особи».

Твій приятель чекає на Тебе за адресою: вул.Чорновола, 4, м.Дрогобич, БФ «Карітас СДЄ», тел: +38 (03244) 22458.

Categories: Новини

Залишити відповідь