Image

Львів перетворився у місто особливих майстрів!

0 Comments

20.11.11
На початку листопада у Львові вперше відбувся захід «Місто Особливих Майстрів», в рамках якого з різних куточків України представники 9-ти організацій, які працюють з людьми, що мають особливі розумові потреби, мали можливість обмінятись досвідом та творчими ідеями.

Початково ідея проведення «Міста особливих майстрів» виникла з ініціативи 4-ох організацій, які працюють з неповносправними дітьми і молоддю – спільнота «Лярш-Ковчег» (м. Львів), Карітас України, ХОБФ “Сподіванка” (м. Харків) та Кармель (м. Бердичів, Житомирської обл.). Кожна з цих організацій має великий досвід праці в даній сфері, яким і вирішила поділитись та взаємно збагатитись, залучивши до цього також інші подібні організації.

«В рамках заходу було проведено різноманітні майстер-класи, семінари, обговорення та благодійний ярмарок. Зокрема, велику радість спільності і креативності зумовив майстер-клас по валянню з вовни сухим і мокрим методами. Ялинки, виготовлені з шишок під час наступного майстер-класу стануть окрасою не одної домівки в новорічний час! А під час майсер-класів по виготовленню листівок учасники опанували нові техніки вишивки стрічкою та ізониткою.

На тренінгу по танцетерапії учасники нашого заходу не лише ознайомились з принципами терапії танцем для неповносправних осіб, а й самі активно брали участь у вправах та техніках танцетерапії. І в заключний день відбулась благодійна ярмарка, на якій кожна організація представляла вироби, виготовлені «особливими майстрами», – дітьми та молоддю з особливими потребами. Також тут були представлені вироби, виготовлені учасниками під час самого заходу», – розповідає Оксана Магура, координатор заходу «Місто особливих майстрів-2011».

Всі три дні в Місті Особливих майстрів панувала атмосфера відкритості, радості та взаємопідтримки. Учасники не лише навчились новим творчим методам праці та терапії з особами, що мають особливі розумові потреби та здобули новий досвід, який повезли назад у свої організації. Надзвичайно важливим було те, що представники різних організацій мали можливість відкритися, ділитись досвідом праці, своїми труднощами та радощами. І це стало ресурсом і підтримкою для кожного! «Адже, ми всі робимо одну справу і так важливо відчувати плече один одного», – кажуть організатори.

Опісля втілення заходу організатори отримали багато схвальних і позитивних відгуків і пропозицію продовжувати цю традицію і зробити захід щорічним. На наступний рік захід розширить кількісно свої кордони і представники БО “Кармель” (м. Бердичів, Житомирської обл.) радо зголосились прийняти у себе учасників наступного «Міста Особливих Майстрів – 2012». Вже тепер запрошуємо зголошуватися усі зацікавлені організації!

Захід відбувся за фінансової підтримки Фонду Генрі Ноуена, розпорядником коштів якого є Інститут лідерства та управління Українського Католицького Університету.

Categories: Новини

Залишити відповідь