На Львівщині Школа сімейного консультування розвиває свою діяльність

16.11.11
«Невже ви не прагнете бути щасливими у подружжі: дарувати своїй найближчій людині хвилини щастя та постійно відчувати від неї любов? Ви ще, можливо, вагаєтеся стосовно цього або ще не дуже серйозно над цим замислювалися? А цього варто вчитися, як і будь-якої іншої науки. І таку можливість пропонує Школа сімейного консультанта, яка саме розпочала свою діяльність при Карітасі Самбірсько-Дрогобицької Єпархії», ? зауважує о. Ігор Козанкевич, директор місцевого Карітасу.

Школа сімейного консультанта вже вітала своїх учасників на їх перших навчальних заняттях раніше. Тоді на відкриття Школи були запрошені представники і Церкви, і міської влади – о.Іван Гнатів, голова Патріаршої Комісії у справах шкільництва, Олександра Пашко, начальник відділу сім’ї, молоді та туризму, які також приєдналися до привітань.

За своїм складом навчальна група в Школі сімейного консультанта дуже різноманітна. Учасників, серед яких і працівники освіти, і медичні працівники, і соціальні працівники і багато інших, об’єднує спільне бажання вміти щось добре порадити, допомагати людям розв’язувати конфлікти, знаходити порозуміння між батьками та дітьми, між чоловіком та дружиною ? навчитися правильно розуміти і підтримувати другу особу.

Вже перша навчальна сесія була насичена цікавою інформацією, життєвими прикладами досвідчених викладачів та практичними вправами для кращого засвоєння матеріалу. Учасники Школи збагатили свій життєвий багаж знань трактуваннями Святого Письма, інформацією про покликання людей, що живуть в подружжі, про методи природного планування сім’ї, про можливі виходи з подружніх криз, а також про основи сімейного консультування.

Матеріали доступно викладали та пояснювали досвідчені викладачі – о. Ігор Козанкевич, о. Ігор Цмоканич, Тарас Коцюба, а також Олександра Козанкевич та Наталія Цюпка.

Оскільки консультант повинен мати знання з багатьох галузей нашого життя (мається на увазі соціального життя), бути готовим консультувати різних людей для вирішення їх різноманітних проблем, то попереду в учасників Школи сімейного консультанта ще два роки таких навчальних сесій з цікавими викладачами, матеріалами та здобуттям нових навичок. Все ? заради покращення психологічного, емоційного, духовного і фізичного життя сімейних пар на Львівщині.
Тож нехай Бог благословить їм на успішне навчання, наділить їх терпеливістю, витривалістю та силами досягти бажаних результатів!