Image

Карітас видасть збірку спогадів жертв тоталітарних режимів

0 Comments

13.10.011
Клуб людей похилого віку «Надвечір» на базі Івано-Франківського Карітасу продовжить свою роботу. Наприкінці вересня працівники Карітасу прийняли участь в роботі установчої конференції організацій-переможців 3-го конкурсу Програми «Місце зустрічі – Діалог» фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє», під час якої розповіли про здобутки проекту та плани на наступний рік.

«Найважливіше – це можливість продовжувати надавати якісні і такі потрібні для людей похилого віку соціальні та медичні послуги, організовувати дозвілля, відпочинок та спілкування для жертв тоталітарних режимів. Протягом 2009-2011 років місцевий Карітас провів величезну роботу, направлену на включення в активне соціальне життя осіб цільової групи, які проживають в Івано-Франківську, Галицькому, Богородчанському та Тисменицькому районах.

Оскільки ці люди похилого віку в переважній більшості мають проблеми зі здоров’ям, матеральні та соціальні проблеми, ми мусимо допомагати їм незалежно від фінансування проектних завдань», – каже координатор проекту «Надвечір» Олег Дмитрук.

Проект допомагає жертвам тоталітарних режимів стати активними діячами суспільно-політичного життя за допомогою заходів, особливо зустрічей-діалогів поколінь, під час яких жертви тоталітарних режимів починають відгравати важливу роль у вихованні патріотизму, моральних і духовних якостей у молодого покоління.

«Різноманітні тематичні зустрічі, засідання груп взаємодопомоги, тренінги спілкування та формування нових ціннісних орієнтирів, організація яких продовжиться завдяки проекту «Клуб людей похилого віку «Надвечір» сприятимуть ресоціалізації, покращенню якості життя людей похилого віку – жертв тоталітарних режимів та підвищення їх соціального статусу.

З іншого боку, проект дає поштовх для молодого покоління до усвідомленого вивчення історії та утвердження історичної правди. Налагодження комунікаційних зв’язків між поколінням стане можливим шляхом проведення зустрічей – діалогів поколінь на базі ЗОШ», – стверджує виконавчий директор Івано-Франківського Карітасу Наталя Козакевич.

Одне з основних завдань проекту цього року — видання книги спогадів членів Клубу людей похилого віку «Надвечір». Цією збіркою Карітас зробить крок до примирення сторін – учасників визвольної боротьби. Видання поєднає спогади представників різних цільових груп – воїнів Великої Вітчизняної війни, жертв націонал-соціалізму, воїнів Української Повстанської армії, політичних в’язнів та жертв комуністичного режиму.

Також спільна праця приведе до формування взаємної відповідальності поколінь: толерантного ставлення до людей похилого віку, з одного боку, та ставлення з розумінням до потреб молоді та не осудження поведінки молодих людей з іншого.

Categories: Новини

Залишити відповідь