Image

В Одесі завершився семінар для працівників дитячих проектів Карітасу України

0 Comments

30.09.2011
Тиждень навчань на семінарі, організованому Карітасом України для працівників проектів «Мобільна робота з молоддю» та «Соціально-психологічна підтримка дітей трудових мігрантів» 12-16 вересня в місті Одесі, був присвячений вивченню «Групової роботи з молоддю» та «Груповій динаміці».

Кваліфікований тренер з Німеччини з 15-річним досвідом роботи з вуличною молоддю, Франк Дьоклер, своєю критикою і високим рівнем знань спонукав учасників семінару до мислення, аналізу своєї роботи, методів її покращення і оптимізації. Він наголошував на тому, що працівники соціальної сфери повинні розкривати потенціал та внутрішні можливості людей, з якими і для яких вони працюють.

«Мій особистий досвід участі у семінарах та тренінгах не є дуже великим, оскільки приймала участь в декількох. Але все ж таки хочу відмітити, що це був мій перший тренінг, який не відбувався, так би мовити, на одній ноті. Робота під час семінару була побудована таким чином, що з кожним днем навантаження для учасників тільки зростало.

Два останні дні семінару були чи не найважчими. Нас багато вчили того, з чим ми працюємо. І, що мені ще сподобалося, – це те, що нам показали, що відповіді на запитання, які ми собі завжди ставимо, ми можемо знайти самі в собі», – розповідає Юлія Марунчак, координатор проекту по роботі з дітьми трудових мігрантів в м. Дрогобич на Львівщині, учасниця семінару.

Усі учасники семінару, безперечно, багато навчилися. Мозковий штурм на семінарі, постійна насиченість у роботі, практична відсутність теорії і втілення в життя вправ і методів – все було призначено для того, щоб зробити учасників семінару найкращими спеціалістами своєї справи – служінню потребуючим людям.

Categories: Новини

Залишити відповідь