Image

Неповносправна молодь відвідала славні скелі Тустані на Львівщині

0 Comments

29.09.2011
Кращим від гір можуть бути лише гори! З цим твердженням погоджуються учасники Центру дозвілля, соціальної реабілітації та адаптації для людей з особливими птребами «Дивовижні долоні» при дрогобицькому Карітасі. Нещодавно їм вдалося побувати в знаменитому курорті Тустань, що в с.Урич на Львівщині.

17 вересня неповносправна молодь провелі на свіжому повітрі під ніжним осіннім сонцем та пильним наглядом величавих скель Тустані. Проте не лише друзі мали можливість оздоровити свій організм лікувальними властивостями, ? поїздка запам’яталась і їхнім батькам, які взяли активну участь у відпочинковій діяльності. Цілий день був наповнений позитивних подій.

Дорога видалась напрочуд веселою: виїхали з молитвою на устах та проханням хорошого відпочинку та доброї дороги, співали пісень, розповідали веселі історії. Батьки мали чудову змогу поділитися досвідом виховання дітей, особливостями навчально-виховного процесу вдома та своїми кулінарними хитрощами. Приїхали до пункту призначення в чудовому настрої. Піднімалися вгору з бойовим духом та передчутям прекрасного. Кожен крок відкривав перед туристами нові невідомі ще обрії, чудові краєвиди та відчуття захоплення красою нашої природи. Піднявшись на гору, всі з полегшенням зітхнули – нарешті закінчились ці незліченні сходинки і можна спокійно насолодитись величністю природнах ландшафтів.

Екскурсовод розповіла про походження скель та особливості життєдіяльності в тодішніх умовах. Цікава розповідь допомогла краще зрозуміти характер діяльності людей, які жили в даній місцевості. Та й учасникам карітасівського Центру для неповносправних осіб цікаво пізнавати історію рідного краю, здобувати нові знання.

Повернення зі скелястих гір на простору рівнину, яка розкинулась в підніжжі, стало справжнім подвигом для мандрівників. Сонце на скелі здавалось просто немилосердним, а спрага виявилась сильнішою за бажання побачити щось нове. Але на щастя по дорозі вниз завиднілось джерело, і біля нього неповносправна молоди облаштувала гарне місце для перепочинку, в центрі якого була постать Пресвятої Богородиці. Під статуеткою легенда: «У підніжжі Замкової Церковці пробилось джерельце. Одного разу з’явилася Пречиста і, зануривши праву руку в криничку, промовила: «Вийшла ти із землі цієї і оберігатимеш землю цю і народ землі цієї!».

“Ігри та розваги, веселі пісні та танці, нові знання і навички витривалості, самостійності, згуртованості – це стало основною програмою відпочинку. Учасники мандрівки були надзвичайно задоволені вихідним днем і вкинули монетку в воду джерела, щоби ще хоч раз сюди повернутися”, – розповіла Людмила Смолень, керівник осередку для неповносправних осіб у Дрогобичі.

Categories: Новини

Залишити відповідь