Image

В Івано-Франківську відбувся футбольний матч за участі неповносправної молоді

0 Comments

28.09.2011
Одним зі шляхів залучення молоді з вадами розумового розвитку в активне соціальне життя і професійну діяльність, створення сприятливих умов для їх фізичної, психологічної і соціальної реабілітації є фізкультурно-оздоровча і спортивна діяльність. Так вважають працівники проекту із неповносправними людьми Карітасу Івано-Франківськ.

16 вересня на спортивному майданчику Івано-Франківського коледжу фізичного виховання відбувся ІІІ-ій товаристський футбольний матч для молоді з обмеженими функціональними можливостями та волонтерів.

Футбол об’єднав близько 60 осіб, серед яких набувачі Центру дозвілля та соціальної адаптації молоді з обмеженими функціональними можливостями місцевої організації Карітасу, батьки та приятелі.

Кожного року товариський футбольний матч підтримують обласна федерація футболу на чолі з Василем Луцьким та адміністрація коледжу фізичного виховання на чолі з Пасічняком Любомиром. Все було по-справжньому: вимогливі тренування, професійний спортивний майданчик, професіонали-судді, вболівальники.

„Ми дуже вдячні тим людям, які допомогли нам провести такий футбольний матч, адже це наша спільна робота, спрямована на соціальне включення дітей та молоді у життя громади. Одночасно це велика радість для дітей, і замінити цю радість нічим не можна!”, – розповів директор Карітасу Івано-Франківськ УГКЦ о. Володимир Чорній.

До матчу молодь готувалася заздалегідь. Активна участь у 8-ми тренуваннях, організованих протягом серпня–вересня на спортивному майданчику, дала можливість їм не тільки розвинути та удосконалити моторику, але й навчитися краще орієнтуватися у просторі, потренувати пам’ять на послідовність рухів, поліпшити загальний тонус організму.

Команди “Живчики” та “Невгамовні” вели запеклу гру. Саме у грі вони зуміли перебороти всі свої переживання й труднощі, які виникали під час тренувань. Поєдинок не виявив переможців та переможених. У кінцевому результаті перемогла дружба, матч закінчився із рахунком 2:2. Після закінчення гри Василь Луцький подарував для Карітасу новий почесний футбольний м’яч та вручив капітанам команд золоті медалі, а директор Карітасу о. Володимир Чорній, подякувавши усім за чудову гру, нагородив учасників грамотами.

Дух змагання, позитивні емоції в ситуації успіху, розширення соціального досвіду – все це створило сприятливе середовище для більш ефективної соціальної інтеграції неповносправної молоді за допомогою впливу на різні сфери їхньої життєдіяльності.

Цей захід відбувся завдяки фінансової підтримки Мережі нідерландських благодійних фондів для Центральної та Східної Європи, Сканфонду та Карпатського Фонду (МБФ «Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону») у рамках Програми приятелів «Потрібні двоє: допоможи іншому – стань приятелем».

Categories: Новини

Залишити відповідь