Image

Турбота про літніх людей – пріоритет роботи тернопільського Карітасу

0 Comments

 

27.09.2011
В неділю 11 вересня працівники та волонтери проекту «Домашня опіка» Карітасу Тернопіль проводили акцію “Турбота про літніх людей”. Акція відбувалася на подвір’ях катедрального собору та церкви Св. Йосафата.

«До благодійної ініціативи місцевого Карітасу долучилася велика кількість людей, які відгукнулися на наші прохання. Працівники та волонтери усім бажаючим вимірювали артеріальний тиск, роздавали пам’ятки та рекомендації про артеріальну гіпертензію, брошури про проект «Домашня опіка».

 

Хочемо подякувати волонтерам-студентам тернопільського медичного університету, які завжди допомагають нам у нашій діяльності, а також всім жертводавцям, що роблять можливою роботу Карітасу для служіння потребуючим людям», ? ділиться розповіддю сестра Оля, співорганізаторка заходу.

Проект «Домашня опіка» є організованою допомогою соціальних і медичних працівників, волонтерів. Ціллю такої програми є опіка хворими одинокими людьми похилого віку. Кваліфіковані і посвячені працівники Карітасу надають таким людям медичні, соціально-побутові послуги та духовно-моральну підтримку.

Підопічні програми ? люди різного віку і статусу, походження і віросповідання, часто це люди постінсультні, після важких травм, хворі на хронічні невиліковні недуги. В центрі «Домашньої опіки» є не ізольовані проблеми людини, а ціла її особистість і те середовище, в якому вона живе. Такий проект діє вже 11 років в Тернополі і за цей час надав допомогу декільком сотням потребуючих людей.

Categories: Новини

Залишити відповідь