Image

Як допомогти потерпілим від домашнього насильства? Київський Карітас удосконалює методику роботи

0 Comments


26.09.2011
8 – 9 вересня координатор Мобільної роботи з дітьми та молоддю Карітасу Київ взяла участь у тренінгу на тему «Домашнє насильство: діагностика та організація допомоги потерпілим від насильства».

Тренінг був організований представництвом міжнародної благодійної організації HealthRight International (Право на здоров’я) в Україні спільно з Київським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках проекту «Доступ до тестування на ВІЛ-інфекцію, профілактичних та інших послуг для дівчат та молодих жінок груп ризику в Україні» та проведений фахівцями організації HealthRight International – С. В. Суворовою та Л. В. Смикало з м. Санкт-Петербург (Росія), – повідомляє о. Роман Сиротич, директор київського Карітасу.



Метою такого заходу було залучити якомога більше фахівців з Києва, які здійснюють соціальний супровід, підтримку та іншу профілактичну роботу серед дівчат та жінок ? практикуючі психологи, соціальні працівники, соціальні педагоги, лікарі.

«На сьогоднішній день немає точних соціологічних даних, скільки жінок і дітей потерпають від домашнього насильства: фізичного, психологічного, соціального чи економічного. І справді ? в нашому суспільстві ця проблема є дуже закритою та оповитою багатьма міфами. Ми не звикли говорити на цю тему, тим паче ефективно її вирішувати, запобігати її існуванню.

Київський ж Карітас на практиці регулярно з цим стикається, має досвід вирішення таких проблем і готовий щораз покращувати свої знання і методики», – говорить учасник тренінгу від Карітасу Київ Галина Корбеляк.

Під час тренінгу було розглянуто причини домашнього насильства та психологічні аспекти насильства: поведінку кривдника та його характеристику; ступінь небезпеки кривдника; моделі поведінки жертви; наслідки насильства над жінками; можливі ознаки домашнього насильства; потреби жінки, яка постраждала від насильства; підходи для надання допомоги; діти і домашнє насильство; безпосереднє консультування постраждалої; план безпеки тощо.

Categories: Новини

Залишити відповідь