В Одесі Карітас навчає молодь, як вберегтись від торгівлі людьми

25.09.2011
Консультативний центр з протидії торгівлі людьми та допомозі потерпілим від цього злочину Карітасу Одеса УГКЦ протягом 12, 13 і 19 вересня провів серію тренінгів для учнів середнього та старшого шкільного віку, які перебувають на оздоровленні в дитячому центрі “Молода гвардія” (м. Одеса).

Зараз там відпочиває та навчається близько 800 дітей з усіх областей України. В основному це діти із малозабезпечених та соціально незахищенних сімей, для яких є важливим ознайомлення із проблематикою торгівлі людьми та трудової експлуатації.

Учні переглянули уривки навчального фільму “Станція призначення – життя”, ознайомилися із формами торгівлі людьми та шляхами попередження цього злочину, виробили алгоритм безпечної поведінки в різних ситуаціях. У цьому їм допомогли кваліфіковані і досвідчені працівники Карітасу, що впродовж багатьох років працюють у сфері протидії торгівлі людьми.

Адже в час економічної кризи ця проблема в Україні не втрачає своєї актуальності, і просвітництво серед громадськості ? особливо молодих людей ? вкрай необхідне.

Під час тренінгу підліткам і молоді були надані буклети із профілактичними порадами та номерами телефонних консультативних ліній для жертв торгівлі людьми. Опісля занять учасники виражали своє зацікавлення даною проблематикою, готовність поділитися отриманими знаннями зі своїми ровесниками і родичами.

Методист ДЦ “Молода гвардія” Наталя Склярова також висловила подяку працівникам Консультативного центру за проведену роботу та надію на подальшу співпрацю з метою профілактики торгівлі дітьми та трудової експлуатації.