Image

Проект “Допоможи іншому — стань приятелем!” навчає перших волонтерів

0 Comments

20.09.2011
До діяльності Центру дозвілля та соціальної адаптації молоді з вадами розумового розвитку долучилися перші волонтери. Робота з волонтерами стала можливою завдяки впровадженню проекту “Допоможи іншому — стань приятелем”, який розпочався 1 серпня. Вкінці серпня добровольці проекту та батьки неповносправних дітей взяли участь в круглому столі, під час якого обговорили проблеми та висловили свої зауваження та пропозиції щодо кращої роботи Центру.
Мотивація волонтерів до виконання соціальної роботи сприятиме залученню нових друзів для неповносправної молоді. Кожна дитина-інвалід матиме свого, закріпленого саме за нею друга, разом з яким зможе цікаво і змістовно проводити дозвілля. Як розповів директор “Карітасу”, отець-мітрат Володимир Чорній, волонтери будуть займатися з дітьми не лише в приміщенні Карітасу, але й за його межами.

Вони разом ходитимуть у кіно, гулятимуть в парку, ходитимуть на екскурсії. Таке тісне спілкування неодмінно має перерости у дружбу, якої так потребують ці діти. В програмі роботи Центру також спільна робота у майстернях Карітасу, проведення футбольного матчу, оздоровлення у літніх таборах та багато іншого.

Однак спілкування з дітьми із вадами розумового розвитку має свої нюанси та застереження, про які волонтерам будуть розповідати під час серії семінарів та тренінгів. “По закінченні тренінгів ми створимо приятельські пари, які формуватимемо за принципом подібності. Для дитини, яка дуже любить ходити в кіно, ми підбиремо приятеля, який матиме таке ж зацікавлення”, – зазначає координатор проекту Людмила Максимюк.

Присутні на круглому столі батьки неповноспарних дітей сприйняли ідею залучення приятелів до роботи Центру дуже позитивно: “Коли дитина в своїй сім’ї — вона поводиться так, як звикла. Ці діти не завжди можуть контролювати свої емоції, і досить часто роблять якийсь негативний вчинок, а потім вибачаються, і кажуть, що вони цього не хотіли. І вони справді в душі дуже добрі, але потребують більшого розуміння і підтримки, ніж інші діти”, – розповіла волонтерам пані Марія, яка виховує неповносправну дитину.

Батьки зауважили, що для їхніх дітей спілкування з волонтерами буде дуже великою радістю, а для них самих — неоціненною допомогою, адже ці діти, як правило, слухають чужих людей, більше, ніж рідних батьків.

Categories: Новини

Залишити відповідь