Перші шкільні портфелики діти в Івано-Франківську отримали із рук благодійників

18.09.2011
Важко уявити школярика, який першого вересня збирається до школи без портфеля. Втім, сьогодні на Прикарпатті чимало сімей через складні життєві обставини не в змозі придбати для своїх дітей навіть найнеобхідніше канцелярське приладдя. Їм на допомогу ось уже восьмий рік поспіль приходить Карітас Івано-Франківськ УГКЦ зі щорічною акцією “Сирітський портфелик”. Цього року благодійна акція відбулася в два етапи і охопила понад сотню дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів та дітей із малозабезпечених родин.
18 серпня за підтримки міського голови Віктора Анушкевичуса, було організоване свято «Першого портфелика» в кінотеатрі «Люм’єр», під час якого 60 дітей отримали свої перші портфелики з канцелярським приладдям на суму 15 тисяч гривень.

26 серпня у приміщенні Карітасу відбувся другий етап акції. На святі зібралося 59 діток зі своїми батьками та опікунами. Їх розважали веселі казкові персонажі, разом із якими майбутні школярики розгадували загадки, співали пісні про школу та гралися в ігри. Але найбільша радість на дитячих личках з’явилася тоді, коли діти вбрали на плечі свої перші портфелики, подаровані благодійниками.

“Завдяки підтримці місцевих спонсорів, меценатів, парафіян Української Греко-Католицької Церкви, виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради за сім останніх років, ми змогли зробити незабутнім свято Першого Дзвоника для 686 дітей пільгових категорій” – розповів директор місцевого Карітасу отець-мітрат Володимир Чорній. Вартість кожного портфелика з комплектом шкільного приладдя становить в середньому 350 грн. У кожному портфелику зошити, пенал, обкладинки для підручників, кольорові олівці, пластилін, фломастери, фарби, папки для зошитів, кольоровий папір тощо.

“Я надзвичайно вдячна Карітасу за цю допомогу. Для моєї родини вона є дуже суттєвою. – розповідає франківчанка Оля, мати трьох дітей. – Минулого року такий портфелик отримала моя донечка, яка є інвалідом, а сьогодні нам подарували портфелик для сина Сашка. Мені не вистачає коштів, щоб спорядити до школи усіх дітей, залишається сподіватися на добре серце чужих людей”.

За словами Володимира Чорнія, за благодійні пожертви парафіян УГКЦ, спонсорів та меценатів вдалося укомплектувати портфелики на суму 14 877 гривень та забезпечити шкільним приладдям 67 школярів – учнів 2-11 класів з соціально-незахищених категорій на суму 5 764,49 грн.

Працівники Карітасу висловлюють щиру подяку жертводавцям, які склали свої пожертви в скриньки по збору коштів для акції, всім тим, хто не залишився байдужим та проявив турботу до дітей. Нехай ця благочинна справа буде винагороджена Богом та стане прикладом для наслідування іншим!