Image

Польський Карітас Попово приймав дітей з України

0 Comments

26.08.2011
Щороку Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ організовує дітям з їх міста та регіону гарний відпочинок. Для деяких – це чудовий відпочинок у Карпатах, для інших – відпочинок за кордоном. Завдяки співпраці Центру Волонтаріату під керівництвом Артура Дески група українських дітей провела два тижні у таборі в містечку Попово, що розташоване неподалік столиці Польщі – Варшави.

«Незважаючи на невтішні (з неминучими грозами і затяжними дощами) прогнози погоди на період з 30 липня по 12 серпня у дітей були тільки два дощові дні.

Весь період перебування у таборі був стовідсотково використаний на екскурсії та відвідини Варшави та Плоцька, спільні забави в басейні, стадіонах, катання на водних велосипедах, а також на різноманітні забави та ігри на території, яка надається до активного відпочинку у сонячні дні.

А дощові чи холодні дні використовувалися для забав у «Skrawku nieba» («Кусочку неба»). Так називалася світлиця, де ми переглядали фільми, грали в різні ігри, конкурси та танцювали щовечора на дискотеках», – розповідає супроводжуючий групу дітей у Польщі.

Серед переваг табору Карітасу є не тільки можливість активного відпочинку в чудовій місцевості зі свіжим повітрям, наповненим ароматом хвої, а й знайомства з новими людьми, новими культурами та країнами. Разом з українськими дітьми там відпочивали діти з Польщі, Білорусі та Литви.

Незважаючи, можливо, на мовні бар’єри та відмінності в менталітетах, наші діти чудово налагодили контакти з іншими учасниками табору. Спільно для всіх груп проводилися конкурси на визначення найталановитіших представників груп та обрання «Міс табору Попово 2011».

Приємним є той факт, що українські діти були найактивнішими в демонструванні своїх талантів, а в конкурсі «Міс табору Попово 2011» саме українка отримала першість.

Всі дні табору були дуже насиченими різноманітними заняттями. Одного сонячного українських дітей чекала столиця Польщі Варшава, де вони відвідали Старе місто, королівський замок та погуляли у знаменитому та величезному варшавському парку Lazienki krolewskie, ознайомилися з архітектурою польської столиці.

Іншою екскурсією було відвідини міста Плоцька та одного з найбільших та найкращих зоопарків Польщі, що знаходиться у цьому місті. Але, як і все добре, два тижні минули дуже швидко. У кожного з учасників табору було відсутнє бажання повертатися додому. Це, мабуть, і свідчить про приємний відпочинок та масу гарних вражень, отриманих під час нього.

«Дуже дякуємо Карітасу за цю поїздку і сподіваємося на такий же чудовий відпочинок і наступного року», – один за одним діляться враженнями діти.

Categories: Новини

Залишити відповідь