Тернопільчани поєднують відпочинок, соціо-терапевтичний табір і прибирання навколишнього середовища

07.07.2011
З 21 по 25 червня у с. Врублівці, Камянець-Подільський район на Хмельниччині тернопільський Карітас вже вдруге за перший місяць літа провів соціо-терапевтичний табір для молоді. Учасниками табору стали молоді люди, які в силу певних обставин опинилися у важких життєвих обставинах. Діяльність організацій Карітасу завжди має на меті не лише надати матеріальну чи соціальну допомогу потребуючим, а комплексно підійти до вирішення їх проблем, оточивши опікою і щирою християнською турботою.

Так само літній відпочинковий табір від Карітасу – це не лише відпочинок, а й спосіб подолання певних психологічних труднощів і пережитих травм.

Завданням цього соціо-терапевтичного табору для молоді було подолання імпульсивності та розгальмованості поведінки. До команди проекту входили досвідчений керівник проекту, кваліфіковані психолог, соціальний педагог і соціальний працівник.

Участь у таборі взяли найактивніші учасники програми соціального супроводу, котрий здійснюється у Центрі для дітей та молоді при тернопільському Карітасі на постійній основі.

В рамках 5-денного заходу відбувалися соціо-терапевтичні заняття з різноманітними вправами для подолання даних проблем, спортивні змагання, ігри, відпочинкові заходи на воді, спілкування.

Також учасники табору зголосилися та організували екологічний захід під назвою «Санітари лісу», під час якого здійснили прибирання найбільш забруднених ділянок лісу, у котрому розташовувався табір. Зокрема, було зібрано і вивезено вісім 50-літрових мішків сміття. Добре попрацювавши, молодь разом з працівниками проекту, організували пікнік, а після нього – костюмований розважальний вечір.

Всі переконалися , що для того, аби зробити світ навколо себе кращим, – потрібно зовсім небагато, а саме – бажання і добра воля.