Image

Нетиповий заклад

0 Comments


У Коломиї відкриють
християнський садочок
21.01.2011
Діти з малозабезпечених сімей та сироти будуть навчатися у християнському садочку. Опікуватиметься християнським садочком Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії. Основну підтримку надаватиме Коломийсько-Чернівецька єпархія. Виховання дітей буде в християнському, національному дусі.



 
Дітей буде виховувати підготовлений церковний персонал. Допомагати будуть священнослужителі, сестри-монахині і волонтери. Католицький садок розрахований на 100 дітей. Діти зможуть перебувати у садочку цілодобово, 7 днів на тиждень. Заклад нетипового для міста виховання в Івано-Франківській області буде єдиним.
 
Приміщення, де навчатимуться діти, в експлуатацію планують здати через 2-3 роки. Близько 10 років приміщення не використовувалося, тому споруда занепала і зараз в аварійному стані. Одноповерхову будівлю хочуть добудувати на поверх вище. Садок для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей планують зробити у європейському стилі. На реставрацію потрібно понад мільйон гривень.
 
«Ми мусимо тут зробити капітальні ремонти. Кошти ми шукаємо серед місцевих жертводавців, звертаємося до закордонних меценатів… Надіємося, що державна влада також зможе допомогти дитячому садочку», – розповів Сергій Триф’як, директор Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії.
 

Categories: Новини

Залишити відповідь