Image

18 жовтня – Європейський день боротьби із торгівлею людьми

0 Comments

Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі.

За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

З травня 2016 р. Карітас України реалізовує проект «Підтримка діяльності консультативних центрів для людей, що потерпіли від торгівлі людьми», метою якого є сприяти соціальній та професійній інтеграції жертв торгівлі людей та запобігання торгівлі людьми шляхом надання послуг з консультування для потенційних жертв,  особливо трудових мігрантів, дітей та груп ризику.  Проект діє у Львівській, Івано-Франківській, Київській, Одеській та Харківській областях.

З вересня Карітас України розпочав проект «Соціальна допомога жертвам торгівлі людьми в регіонах України, що є в зонах збройного конфлікту» ще у трьох містах на Сході України, а саме в Запоріжжі, Маріуполі та Краматорську. Також в рамах проекту «Зміцнення співпраці організацій Карітас в Євро-Середземноморському регіоні для подолання торгівлі людьми» наші фахівці розпочали дослідження на тему «Торгівля дітьми в Україні: продаж дітей та сурогатне материнство».

Цього року Карітас України знову долучається до міжнародної акції «Хода за свободу» (Walk for Freedom), приурочену до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, у 8-ми регіонах України.

З метою збільшення обізнаності українців щодо питання протидії торгівлі людьми, в таких містах, як: Івано-Франківськ, Київ, Дрогобич, Полтава, Запоріжжя відбудуться інформаційні заходи, організовані або за участю Карітасу.

Карітас Івано-Франківськ:

16-17.10.2018 – Інформаційні заходи для учнів та студентів ПТУ та коледжів.

18.10.2018 – Всеукраїнська акція «Хода за свободу»

22.10.2018 – Кіноклуб

Карітас України:

18 жовтня соціальний відділ НТС історичного факультету КНУ ім. Т. Шевченка разом з Карітасом України організовують заходи з нагоди європейського дня протидії торгівлі людьми.

18.10.2018 об 11:30 – флешмоб біля Червоного корпусу КНУ ім. Т. Шевченка, щодо протидії торгівлі людьми.

О 13:00 в аудиторії 349 Червоного корпусу відбудеться лекція-обговорення з питань протидії торгівлі людьми від провідного фахівця Карітасу Ірини Бойко.

Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії:

18.10.2018 – Всеукраїнська акція «Хода за свободу», пл. ім. Т. Шевченка

Нагадуємо, що 10 жовтня у міськрайонному відділі з питань пробації  пройшов семінар на тему: «Торгівля людьми. Загрози в Інтернет просторі, булінг» за участі координатора проекту протидії торгівлі людьми та психолога консультативного центру Карітасу СДЄ.

11 жовтня в Карітасі Самбірсько-Дрогобицької Єпархії пройшов тренінг для представників районних та міських центрів соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, для представників центрів зайнятості, і для осіб,які працюють у міськрайонному відділі з питань пробації, тема семінару – «Будь вільним! Будь щасливим!».

Карітас Одеса:

16.10.2018 – Тренінг/семінар: «Попередження торгівлі людьми та трудової експлуатації», м. Одеса, ЗОШ №101, для старшокласників.

17.10.2018 – Тренінг/семінар: «Попередження торгівлі людьми та трудової експлуатації», м. Березівка, центр зайнятості, для безробітних.

18.10.2018 – Всеукраїнська акція «Хода за свободу», 15.00-17.00.

22.10.2018 – Тренінг/семінар: «Попередження торгівлі людьми та трудової експлуатації», Одеський місткий центр зайнятості, для безробітних.

24.10.2018 Тренінг/семінар: «Попередження торгівлі людьми та трудової експлуатації», м. Одеса, Суворовський центр зайнятості, для безробітних.

Карітас Полтава:

Карітас Полтава є співорганізатором події «Гараж-SALE», яка відбудеться в рамках проекту «Людина НЕ на продаж». Захід покликаний сприяти запобіганню торгівлі людьми та зменшенню кількості українців-трудових мігрантів, що потрапляють у тенета сучасних работоргівців.

Всіх охочих приєднатись чекають 18 жовтня з 11.00 по 19.00 в Полтавській обласній науковій бібліотеці ім. І.П.Котляревського.

Карітас Запоріжжя:

17-18.10.2018 у Запоріжжі відбудеться семінар «Виявлення та ідентифікація жертв торгівлі людьми» для фахівців проекту «Соціальна допомога жертвам торгівлі людьми в регіонах України, що є в зонах збройного конфлікту» Карітасів Запоріжжя, Маріуполя, Харкова та Краматорську.

Учасники матимуть п`ять сесій, на яких розглянуть причини та форми торгівлі людьми, проблеми виявлення та ідентифікації  постраждалих осіб,  а також досвід роботи  Карітасу України.

Запрошений тренер – Наталія Голинська.

Захід відбудеться у готелі «Театральний» (Запоріжжя, вул.Троїцька, 23).

Детальнішу інформацію про проведення освітньо-інформаційних заходів з нагоди Європейського дня  боротьби із торгівлею людьми шукайте на сторінці кожного місцевого Карітасу в Фейсбуці.

 

Categories: Новини

Залишити відповідь