Image

Чути одне одного…

0 Comments


IV Суспільні дні УГКЦ
09.11.2010
Суспільні дні Української Греко-Католицької Церкви − це відкрита платформа, яка об’єднує всіх людей доброї волі, віруючих УГКЦ, інших Церков та спільнот. Багатство духовне, а не матеріальне – наскрізна тема всього заходу. Це перша на пострадянському просторі спроба заангажувати представників релігійних і недержавних організацій у публічну дискусію



на місцевому і загальнонаціональному рівні.
 
Глава УГКЦ, Кардинал Любомир Гузар наголосив, що цього року тема Суспільних днів: «На початку було Слово: комунікація у ХХІ столітті». «Хочемо звернути увагу на те, що ми, як людська спільнота, повинні бути готовими слухати, чути одне одного… Іноді є люди дуже нещасливі, але якщо є люди, які готові вислухати, це може багато чого змінити».

 
Програма Днів – екуменічна і міжрелігійна. Учасники Суспільних днів матимуть змогу обговорити питання і проблеми комунікації різних рівнів і форм, навчитися ефективно спілкуватися. Завданням Суспільних днів також є надати слово тим, кому важко прорватися у інформаційний простір. У рамках Днів пройде традиційна Акція солідарності: візити до в’язниць, сиротинців, будинків літніх та потребуючих сімей.
 
Унікальним заходом Суспільних днів УГКЦ є виставка європейських художників «Світ очима бідних», яка розташується просто неба у парку ім. Тараса Шевченка навпроти «червоного корпусу» Київського національного університету. Виставка вже побувала в Європі, в Києві її можна побачити до 15 листопада. На виставці представлено картини з альбому «Відчиніть мені врата справедливості», створеного Конференцією «Справедливість і мир» під час спільної акції «Боротьба із бідністю» (2008 рік).
 
Ростислав Дзундза, керівник проектів Карітас-Київ розповів: «У роботах – це картини, скульптури, графіті, фото – зображено голод, усамітнення, відчай, і, поряд з цим, ознаки надії. Зображено складність бідності та нестабільність людського багатства, потреби бідних, а також різні підходи до цієї теми у європейському художньому мистецтві. В Україні та у світі переважає тенденція замовчувати бідність, не наголошувати про це явище. Демонструючи виставку у столиці України у рамках ІV Суспільного Тижня, УГКЦ хоче надати голос тим, до кого рідко прислухаються, кого не хочуть побачити, від кого відвертаються».
За детальною інформацією звертайтеся:
+38 032 243 78 92
+38 066 929 00 97
jpc@ugcc.org.ua
 
* Київ побачить “Світ очима бідних”. Фоторепортаж 08.11.2010 – Портал “Громадський простір”
 

Categories: Новини

Залишити відповідь