Image

Нульова бідність

0 Comments


ЄС та Карітас разом
борються з бідністю
19.10.2010
14 жовтня зустрілися Президент Європейського Союзу, Ван Ромпей та Президент Карітасу Інтернаціоналіс, кардинал Родрігес Марадіага. Ініційована Карітасом зустріч мала на меті передачу керівництву ЄС політичних пропозицій щодо боротьби зі злиднями, які були



розроблені Карітасом в рамках кампанії «Нульова бідність».
 
У ході зустрічі кардинал Родрігес Марадіага зазначив, що Карітас – кращий партнер для ЄС у питаннях ефективної боротьби з бідністю. Організації мережі Карітас регулярно впроваджують локальні проекти для бідних людей та на високому рівні ведуть пропагандистську роботу щодо протидії цій проблемі. Це є можливим завдяки працівникам Карітасу та тисячам волонтерів, які разом протидіють бідності у всьому світі.
 
Президенту Ван Ромпею  та його колегам з керівництва ЄС було запропоновано стати частиною руху «Нульова бідність». Кардинал Родрігес Марадіага висловив думку, що зведення злиднів на нульовий рівень є не тільки справою Карітасу. Це повинно стати головним пріоритетом для всього Європейського Союзу.
 
«Нульові Бідність» не є прийняття бажаного за дійсне, але реальна й досяжна політична мета», – сказав президент Карітасу Європи о. Ерні Гіллен, який з Президентом Ван Ромпеєм був присутній на зустрічі.
 
11 листопада 2008 колишній європейський комісар Альмунія повідомив учасникам Другого Міжнародного економічного форуму у Брюсселі, що ЄС підготував пакет рятувальних заходів для надання фінансової допомоги державам-членам ЄС, які борються з світовою фінансовою кризою, обсягом ? 20 млрд.
 
Для порівняння, два тижні тому, 27 вересня 2010 Європейська комісія запропонувала бюджет програми благодійного продовольства в розмірі ? 500 млн. на рік. Цифри говорять самі за себе та відображають пріоритети. Тому ця зустріч була викликана необхідністю впливу на політиків для серйозної підтримки боротьби з бідністю в Європейському союзі.
 

Categories: Новини

Залишити відповідь