Image

Турбота про ближніх

0 Comments


Шевченківський гай зустрів
осіб з особливими потребами
18.06.2010
11 червня відбулась перша спільна зустріч осіб з особливими потребами, батьків, працівників та волонтерів усіх чотирьох «Центрів дозвілля для осіб з особливими потребами» Карітасу України. До Львова в мальовничий музей під відкритим небом «Шевченківський гай» з’їхались 112 осіб



з Івано-Франківська, Стрия, Дрогобича та Львова, які ділилися своїми досягненнями та талантами.
 
Зустріч розпочалась з привітального слова та молебню, який відправив капелан Карітас України та крайовий капелан руху «Віра і Світло» в Україні о. Олег Жаровський. Молебен відбувався в перлині бойківської культури – старовинній церкві оо. Студитів. Після  цього учасники мали можливість  познайомитись та представити свої центри, розказати чим вони живуть і чим займаються, а також поділитись своїми талантами. Це була чудова нагода побачити якими талановитими є учасники наших центрів – люди з особливими потребами – як чудово вони співають, пишуть і розказують вірші і як попри усі негаразди, вони вміють щиро радіти життю.
 
Спільна трапеза та спільне святкування, під час якого учасники вивчили декілька нових пісень, об’єднало усіх в єдину спільноту. В гаю панувала святкова, щаслива атмосфера. Інші відвідувачі гаю, на якийсь час, також приєднувались до нашого святкування, підтримували учасників посмішками та оплесками.
 
Надзвичайно цікавою була екскурсія по Шевченківському гаю – автентичні хатки, млини, церкви, предмети щоденного побуту та ужиткового мистецтва для одних стали цікавим відкриттям народної архітектури та побуту, а для старших батьків – подорожжю у спогадах їх дитинства та юності. Працівники Шевченківського гаю дуже щиро ділились з гостями розповідями про історію експонатів та призначення різних предметів.
 

 
Від’їзджалючи додому учасники везли зі собою гарні враження та багато нових друзів у своїх серцях. Ця зустріч дала можливість не лише гарно провести час, але й познайомитись з людьми, які мають подібний досвід, поділитись ним. Це також було свідченням для суспільства, що серед нас є особливі люди і вони також мають особливі таланти, якими можуть ділитись з нами.
 

Categories: Новини

Залишити відповідь