Image

Мощі італійського чудотворця

0 Comments


Мощі італійського чудотворця привезли до Івано-Франківська
23.03.2009
У кафедральному соборі Святого Воскресіння УГКЦ в Івано-Франківську виставлено для молитовного шанування мощі містика, стигматика, чудотворця – св. отця Піо, привезені із Сан-Джованні Ротондо (Італія). Урочисте

перфоратор в Киеве

внесення мощей у собор відбулося 22 березня після передвеликодньої Хресної ходи, яка об’єднала духовенство, мирян, владу, дітей і молодь міста.
Карітас Івано-Франківськ активно долучився до участі у Хресній ході. Безпосередньо її учасниками стали не лише працівники та волонтери організації, а також неповносправна молодь і діти, що відвідують Дитячий соціальний центр, та їхні батьки.
Хресний похід супроводжувався спільними молитвами… Участь у заході не залишила байдужими молодь із особливими потребами і зворушила серця дітей. Церква як ніхто повинна бути уважною і повинна відгукуватися на потреби людей з особливими потребами. Такого роду заходи допомагають їм відчути, що вони також є частиною християнської спільноти.
В Івано-Франківській єпархії передбачають, що мощі св. отця Піо перебуватимуть в місті до завершення Великого посту. Щодня в храмі о 18.00 буде служитися Божественна Літургія, після якої можна буде прикластися до мощей святого та отримати помазання святим миром. Побачити мощі зголосилися у Львові, Києві, Одесі, Коломиї.
Довідка:
Світське ім‘я італійського священика отця Піо – Франциск Форджоне. Він народився 25 травня 1887 року в П‘єтрельчіні (Італія). Усе своє життя провів у монастирі капуцинів в Сан-Джованні Ротондо. 10 серпня 1910 року Ф. Форджоне став священиком. Він служив св. Месу, сповідав, розмовляв з людьми і допомагав у вирішенні їхніх проблем. Ті, що приходили до отця Піо, розуміли – це незвичайна людина, адже він читав їхні думки, передбачав події, знав гріхи до того, як люди самі їх називали, і дуже сварився, коли хтось їх приховував.
За розповідями, у 1918 році отець Піо отримав від Бога ще один дар – стигмати (рани на руках, ногах та боці на зразок тих, які мав сам Ісус під час страждань на хресті). Ці рани завжди кровоточили, боліли і протягом 50 років не загоювались на тілі священика. Отець Піо мав також дар зцілення хворих.
Він помер 23 травня 1968 року, залишивши своїм нащадкам запевнення: “Набагато більше я зможу зробити вам на небі”.
Стаття написана з використанням матеріалів УНІАН.

Categories: Новини

Залишити відповідь