Image

Більше 1200 потребуючих дітей отримали матеріальну допомогу завдяки акції «Перший портфелик» Карітасу в Івано-Франківську

0 Comments

02.10.2013, Івано-Франківська область
Карітас Івано-Франківськ УГКЦ завершив днями ювілейну акцію «Перший портфелик».  Десять років поспіль завдяки благодійним  пожертвам  парафій Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ,  жителів Івано-Франківська та представників  бізнесу працівники та волонтери місцевого Карітасу мають можливість допомагати потребуючим дітям належним чином підготуватися до шкільного навчального року. В цьому році допомогу у вигляді канцтоварів отримали 85 першокласників  та  227 учнів 2-11 класів.

«Усі отримувачі допомоги є представниками соціально уразливих категорій населення:
–  1 дитина-сирота;  
–  2 дітей, позбавлених батьківського піклування;
–  9 дітей-інвалідів;
–  243 дітей  з багатодітних і малозабезпечених родин м. Івано-Франківська та області, а також  вихованців Містечка Святого Миколая (с. Крихівці);

–  38 дітей із неповних сімей;
–  19 дітей, що живуть з епідемією ВІЛСНІДу.
Цього року 312 дітей стали власниками нових  шкільних портфеликів, канцтоварів та іншого шкільного приладдя, що необхідні для занять у школі», – повідомляє Леся Дорош, координатор роботи з дітьми і молоддю в Івано-Фрнаківському Карітасі.

Вручення шкільних портфеликів відбувалось в два етапи – спершу 21 серпня у приміщенні Карітасу відбулося свято «Першого портфелика» для  першокласників,  а потім  видача благодійної допомоги відбувалась за зверненнями батьків  для учнів 2-11 класів.  Загалом бюджет благодійної акції склав 46,034.25 грн.

Серед дітей, які отримали свій портфелик, першокласник Андрійко. Його матір Марія зворушливо і щиро дякує: «Я дуже вдячна Карітасу за допомогу у підготовці моїх дітей до навчального року. Минулого року свій перший портфелик отримала моя старша донечка Аня і цього року про нас не забули. Знаєте, в наш час, виховуючи дітей самотужки, важко забезпечити їх всім потрібним. А завдяки вам мій син з нетерпінням чекає на день, коли він піде до школи з новим портфеликом!».

Протягом 2004-2013рр. допомогу у вигляді портфеликів, шкільного приладдя та канцтоварів загалом отримали  1222 дітей-сиріт, напівсиріт, інвалідів та дітей з  родин, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Карітас Івано-Франківськ УГКЦ висловлює щиру подяку:
–    парафіям Івано-Франківської єпархії УГКЦ: Матері Божої Неустанної Помочі, Юди Тадея м. Івано-Франківськ, Петра і Павла, святого Микити (с. Микитинці), Всіх Святих українського народу, Покрови Пресвятої діви Марії, Святої великомучениці Параскевії с. Опришівці, Йосифа Обручника, Христа Чоловіколюбця і Блаженних Мучеників  Івано-Франківських Григорія, Симеона, Івана (м. Івано-Франківськ),  Царя Христа, Різдва Пресвятої Богородиці, Вознесіння Господнього, Зіслання Свято Духа, Кирила та Методія (с.Крихівці), Святого Юрія Побідоносця, Св. Юрія Переможця (с. Угорники),св. Володимира і Ольги, Благовіщення Пресвятої Богородиці (м. Івано-Франківськ),Успіння Пресвятої Богородиці (с. Крихівці), Св. великомученика Дмитра, Св. Миколая (с. Тяпче);
–   представникам приватного бізнесу: ТОВ «Сага», ТзОВ «Мікрол»,ТДВ «Івано-Франківське ОПАС»,ТзОВ «Карпати Мотор»,ТОВ ІФ Державного лісогосподарського підприємства, ДП «МАРІЛАНС-УКРАЇНА», ТОВ «ВЕРУМ.ЮЕЙ.ВЕСТ», ФОП Гринів Оксані Йосипівні, ПП Бойчук Л. Г., Елізабет Зайдль, Наритник М. І., Опар Н.В., Катерині Людері, Мішко Олександрі, Чижевському Роману, п. Соколовському, п. Ярославу.

«Також від імені всіх, хто отримав допомогу та хто координував акцію,  складаємо подяку вірним парафіям Української Греко-Католицької Церкви, які наповняли карітасівські скриньки для збору благодійних пожертв, а також представникам місцевого бізнесу, що відгукнулися на листи-прохання про надання фінансової допомоги. Особлива подяка підприємцям Констянтину Полякову та Ганні Дорошенко, які  надали  нам при закупівлі канцтоварів  суттєві знижки – лише на кожен портфелик була надана знижка близько 60,00 грн. Завдяки  їхнім офірам Карітас отримав можливість придбати та надати  допомогу для усіх потребуючих, які звернулися з заявами», – каже о.Володимир Чорній, директор Карітасу  в Івано-Франківську.

Categories: Новини

Залишити відповідь