Image

Допомага людям з вадами зору

0 Comments


Співпраця з лікарями гуманітарної місії
26.04.2010
22-23 квітня на запрошення Карітасу в Тернопіль прибули висококваліфіковані лікарі-окулісти з голландського благодійного фонду «Евіденте». Цей фонд знаний в світі завдяки своїй місії – допомагати бідним людям з проблемами зору. «Ми починали з допомоги



найбіднішим, і чітко переконані, що людям, які мають проблеми з зором, але не мають освіти і грошей, щоб вирішити їх, треба допомагати найбільше. Це і намагаємось робити, не маючи ні найменшої комерційної зацікавленості, бо такої і бути не може. Наша місія тримається на ідеї солідарності та якнайбільшої допомоги людям», – наголосив Роб Боон, представник фонду «Евіденте».
Місця проведення лікарського огляду були відібрані заздалегідь – це Тернопільський обласний навчально-реабілітаційний центр для дітей хворих на ДЦП, Петриківський Обласний Комунальний Геріатричний Будинок-Інтернат та Карітас Тернопіль. Впродовж двох днів лікарі голландської місії провели обстеження зору 275 дітям та дорослим, яким при потребі відразу ж підбирали окуляри. Усі спеціальні окуляри, згідно виписаних рецептів будуть безкоштовно виготовлені в Голландії і згодом надіслані усім пацієнтам установ-учасників обстеження.
Лікарі місії підкорили усіх методами своєї праці –  особливим підходом до кожного пацієнта, високим професіоналізмом, доброзичливістю і гумором, який перетворював медичний огляд на радісну процедуру. Для працівників Карітасу Тернополя це дуже плідний досвід співпраці з місією «Евіденте», яка також займається благодійністю.

Categories: Новини

Залишити відповідь