Міні-гранти для втілення бізнес-ідей бенефіціарів

0.00%

«Зміцнення місцевої самоорганізації та соціальної згуртованості громад у східному та південному регіонах України» – проект, націлений на посилення інтеграції, відновлення спроможності та можливостей самодопомоги постраждалим в наслідок конфлікту на Сході України.

Проект почався у травні 2018 року та має тривалість три роки. В межах проекту надається допомога верстам населення, що потребують негайної або довгострокової стабілізації стану (у т.ч. матеріального):

• внутрішньо переміщенні особи (ВПО) з Донбасу та Криму, які в даний час проживають на території реалізації проекту.
  • колишні учасники бойових дій та їхні члени сім’ї.
  • вразливі члени місцевих громад, громад у буферній зоні (15 км від контактної лінії).

Одним із напрямків проекту – є відновлення засобів до існування. Для цього в містах Маріуполь та Запоріжжя створено Центри працевлаштування та розвитку бізнесу, діяльність яких спрямовано на:

• сприяння у працевлаштуванні
  • сприяння у розвитку самозайнятості та підприємництва.

В Центрах бенефіціари отримують такі послуги та можливості:

• консультації щодо працевлаштування;
  • участь у заходах з підвищення навичок з працевлаштування та розвитку (тренінги, семінари, майстер-класи)
  • участь у заходах для самозайнятих та підприємців (тренінги, семінари, майстер-класи)
  • регулярні зустрічі з роботодавцями, успішними підприємцями, представниками державних установ;
  • навчання у бізнес-школі;
  • участь у зустрічах з певними фахівцями для розвитку контактів та співпраці;
  • участь у вебінарах.

Розвиток підприємництва та самозайнятості серед бенефіціарів є важливий крок до фінансової грамотності та особистої незалежності. Через навчальні програми, бізнес школи, нетворкінгові заходи бенефіціари отримують необхідну інформацію та зв’язки. Щороку в Маріуполі та Запоріжжі проходить шість бізнес-сесій навчання, 96 нетворкінгових зустрічей та безліч консультацій. Досвідчені тренери викладають бізнес-орієнтованим бенефіціарам теорію та практику у започаткуванні та розвитку власної справи та допомагають структурувати свою ідею через бізнес план. Щороку понад 90 випускників бізнес навчання захищають свої ідеї перед незалежною комісією, але для подальших кроків бенефіціарам треба фінансова підтримка, якої у проекті, на жаль, немає.

Міні-гранти у 25 000 грн. допоможуть бенефіціарам втілити власну мрію прописану на папірці у реальність. Допоможіть втілити шість найкращих ідей.

Усі послуги в межа проекту надаються безкоштовно!

Проект реалізується БО «БФ «Карітас Маріуполь», БО «БФ «Карітас Запоріжжя», за фінансової підтримки міжнародних організацій Renovabis, CRS.

uk Ukrainian